Германският Конституционен съд обяви днес за оправдани и пропорционални мерките

...
Германският Конституционен съд обяви днес за оправдани и пропорционални мерките
Коментари Харесай

Съд обяви за законна частичната карантина в Германия

Германският Конституционен съд разгласи през днешния ден за оправдани и пропорционални ограниченията за частична карантина, взети от държавното управление от началото на пандемията до момента, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че по този начин той е разкрил пътя за ново стягане на рестрикциите поради следващата коронавирусна вълна.

Ограниченията върху контактите, излизането и затварянето на учебните заведения "в тази пандемична обстановка с рисков риск са били съвместими с главния закон " - по този начин магистратите дадоха отговор на иск, импортиран преди месеци от съперници на частичната карантина, налагана от управляващите по време на предходни пикове в броя на инфектираните.

Решението бе предстоящо, броени часове преди федералната канцлерка Ангела Меркел и Олаф Шолц, който ще я наследи скоро на поста, да се срещнат с провинциалните министър председатели, с цел да решат дали да засилят рестрикциите.

Конституционният съд постанови решение в унисон с апелите за по-строги и уеднаквени на национално ниво ограничения против четвъртата коронавирусна вълна в Германия.

Ангела Меркел, нейните консерватори и мнозина вирусолози обществено оповестиха сегашните рестрикции за незадоволителни като отпор на новата вълна.

"Всеки ден е от голяма важност " предизвести Меркел, изрази предпочитание за в допълнение стягане на гайките и уведоми за това социалдемократа Шолц, който се чака да поеме властта идващия месец отпред на съдружно държавно управление от три партии.

Здравната рецесия обаче ще затрудни активността на бъдещия кабинет, отбелязва Агенция Франс Прес.

"Абсолютно ясно е какво би трябвало да стане - контактите да се лимитират ", съобщи тази заран бъдещият вицеканцлер - Роберт Хабек от Зелените.

Правилото за допускане единствено на имунизирани и оздравели би трябвало да стане наложително в народен мащаб за всички държавни институции и търговски обекти, като се изключи магазините, предлагащи артикули и услуги от първа нужда, сподели той пред телевизия Цет Де Еф.

"Това се назовава, би трябвало да го кажем на всеослушание, карантина за неимунизираните ", добави Хабек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР