Германският компания за производство на камиони Daimler Truck AG обяви

...
Германският компания за производство на камиони Daimler Truck AG обяви
Коментари Харесай

"Даймлер" преустановява сътрудничеството си с руския "Камаз"



Германският компания за произвеждане на камиони Daimler Truck AG разгласи в понеделник, че приключва всякакво съдействие с най-големия съветски производител на камиони " Камаз " поради съветската инвазия в Украйна.

След съвсем дванадесет години съдействие, Daimler Truck стопира всички действия с съветския производител " Камаз ". В резултат на войната в Украйна няма да бъде издигнат нито един камион в взаимното дружество " DK RUS " и няма да бъдат доставяни повече съставни елементи на " Камаз ", оповестиха от Daimler Truck пред немското издание " Ханделсблат ".

Най-големият производител на търговски транспортни средства в света реагира на острите рецензии във връзка с неговия съюз с руснаците, защото " Камаз " е освен водещият производител на камиони и рейсове в Русия, само че и от години доставя съветската войска с бронирани транспортни средства с тегло няколко тона.

Решението съставлява огромен поврат, защото от " Даймлер " нормално споделяха за всеки спор, че договорът с " Камаз " е явен, че ще бъдат строени камиони за цивилни потребности, като не бяха позволени транспортните средства за " двойна приложимост ".

Но несъмнено, съвсем всяка кола, която работи добре в спокойно време, може да се употребява и във военно време.

Мениджърите на Mercedes Cars, които стопираха взаимното дружество, и Daimler Trucks организираха интензивни полемики през уикенда. И предвид на огромните наказания на немското федерално държавно управление през уикенда, всяко друго решение не би било допустимо, макар досегашния триумф на взаимното дружество с " Камаз ".

Според основания в Щутгарт немски авто колос, въпросът по какъв начин Mercedes ще се оправи с двуцифрения си дял в взаимното сдружение с " Камаз ", ще бъде " законно прегледан и разискван със съответните отдели на федералното държавно управление ".

Бившата компания майка на Daimler Truck - Mercedes-Benz Group AG има 15% дял в Kamaz, съгласно информация на FactSet. Германският бизнес вестник " Ханделсблат ", който първи заяви за решението на немския производител на камиони да спре активността си в Русия, заяви, че Mercedes-Benz обмисля да продаде своя дял в взаимното сдружение.

Говорителка на Mercedes-Benz сподели за организация Dow Jones Newswires, че автомобилният производител преоценява своята бизнес активност в светлината на настоящите събития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР