Германският канцлер Олаф Шолц (вдясно) и кипърския президент Никос Анастасиадис

...
Германският канцлер Олаф Шолц (вдясно) и кипърския президент Никос Анастасиадис
Коментари Харесай

Шолц: Путин няма шансове да спечели на бойното поле в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц (вдясно) и кипърския президент Никос Анастасиадис в Берлин. Снимка: АП
Следвайте " Гласове " в.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди целенасочените съветски бомбардировки на гражданска инфраструктура в Украйна, и съобщи, че възможностите на Русия за победа на бойното поле са се стопили, оповестиха ДПА и Ройтерс.
" Този бомбен гнет против цивилното население би трябвало да спре и то неотложно ", съобщи немският водач след среща през вчерашния ден с кипърския президент Никос Анастасиадис в Берлин.
Шолц добави, че съветският президент Владимир Путин за следващ път демонстрира какъв брой безмилостно продължава да води тази война: " Война, която той към този момент въобще не може да завоюва на бойното поле, това наподобява ясно ", сподели той и прикани Путин да спре военните дейности и да сътвори опция за мирни договаряния.

Шолц изрази също убеденост, че Европейски Съюз скоро ще реализира единодушие за горна граница на цените на съветския нефт. В момента се водят договаряния в Брюксел.
Г-7 преглежда опцията за ограничение на цените на съветския недопечен нефт, превозен по море, в диапазона 65-70 $ за барел, заяви посланик през вчерашния ден. Представителите на 27-те страни от Европейски Съюз обсъждаха въпроса с Г7 за да реализират обща позиция до края на деня. Мненията в Европейски Съюз са разграничени, като някои упорстват за доста по-ниски цени, а други - за по-високи.
Очаква се Г-7, в това число Съединените щати, както и целият Европейски Съюз и Австралия, да вкарат таван за цената на съветския нефт, изнасян по море, който да влезе в действие на 5 декември. Този ход е част от глобите, целящи да понижат приходите на Москва от износа на нефт, тъй че тя да разполага с по-малко средства, с цел да финансира нашествието си в Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
24 Ное 20221524 Ное 20224824 Ное 20225023 Ное 2022124523 Ное 202243123 Ное 2022792КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022222619 Ное 202269718 Ное 2022212224 Sep 20222916
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР