Германският канцлер Олаф Шолц увери балтийските държави в пълната подкрепа

...
Германският канцлер Олаф Шолц увери балтийските държави в пълната подкрепа
Коментари Харесай

Шолц обеща да пази всеки квадратен сантиметър от балтийските държави

Германският канцлер Олаф Шолц увери балтийските страни в цялостната поддръжка и отбрана от външна експанзия, с която те разполагат. " Съвместно ще пазиме всеки квадратен сантиметър от територията на НАТО ", съобщи Шолц след среща с латвийския министър-председател Крисянис Каринс. 

Германският канцлер разяснява, че съветският президент Владимир Путин е подценил единството и решимостта на Запада да поддържа Украйна и увери, че Украйна ще има непрекъсната поддръжка с муниции, замяна и логистика за доставените оръжейни системи.

Шолц обаче не пропусна и тематиката за възможни договаряния с Русия - това, по думите му не е изключено, само че може да се случи едвам след цялостно евакуиране от окупираните територии на Украйна . " Те (преговорите, бел.ред.) ще са подобаващи единствено в случай че Русия първо се изтегли от окупираните украински територии ", съобщи Олаф Шолц в отговор на въпрос, представен от Der Standard.

Германия ще открие нови линии за произвеждане на снаряди и ремонт на съоръжение, с цел да помогне на въоръжените сили на Украйна в битката с съветската експанзия, стана ясно още от брифинга. Шолц изясни, че едногодишната поддръжка за Украйна е довела до извода, че ще са нужни продължителни положителни доставки, както на муниции за доставените от западните страни оръжия , по този начин и " типичен ресурс от оръжия, който е разполагаем в цяла Източна Европа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР