Германският канцлер Олаф Шолц ще пътува до Израел във вторник,

...
Германският канцлер Олаф Шолц ще пътува до Израел във вторник,
Коментари Харесай

Шолц ще посети Израел в знак на солидарност

Германският канцлер Олаф Шолц ще пътува до Израел във вторник, 17 октомври, с цел да покаже взаимност след смъртоносната офанзива от бойци на " Хамас " на 7 октомври, съобщи Агенция Франс Прес.


Това ще бъде първото посещаване на непознат държавен глава в Израел след нападението, което провокира войната сред Израел и " Хамас ".

Шолц даде обещание цялостна поддръжка за Израел, като сподели предходната седмица, че " единственото място " на Германия сега " е до Израел ".

Германският ефирен оператор NTV, базирайки се на държавни източници, сподели, че визитата на Шолц може да се състои още на 17 октомври. Съдбата на немски жители, отвлечени от " Хамас " по време на офанзивата преди 10 дни, се чака да бъде измежду тематиките на полемика, добавя изданието.

Вестник " Билд " сподели, че пътуването може да се реализира " през идващите дни ".

Германският външен министър Аналена Бербок към този момент пътува до Израел. На конференция с израелския си сътрудник в Йерусалим тя съобщи, че " Хамас " употребява жителите като " щит ".

Израел разгласи война на ислямистката формация ден откакто терористи пробиха мощно укрепената граница сред Израел и Газа на 7 октомври, като убиха повече от 1400 души, множеството от които цивилни.

Израел отговори с безмилостна бомбардировка на линията Газа, която съпостави с земята зели квартали и умъртви минимум 2670 души, най-вече цивилни. Повече от един милион души са напуснали домовете си, до момента в който Израел приготвя огромна наземна интервенция в Газа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР