Германският канцлер Олаф Шолц призова полското правителство да разследва сигналите

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова полското правителство да разследва сигналите
Коментари Харесай

Шолц заплаши Полша с граничен контрол, заради незаконно издадени работни визи на мигранти

Германският канцлер Олаф Шолц прикани полското държавно управление да проверява сигналите за стотици хиляди нелегално издадени работни визи и заплаши да вкара още веднъж граничен надзор, оповестява PAP.  

" Визовият скандал, който се случва в Полша, се нуждае от следствие ", е декларирал Шолц по време на предизборна демонстрация в Нюрнберг на 23 септември. " Не желая Полша просто да пропуща мигранти ".

Канцлерът е добавил, че ще разиска този въпрос с полското държавно управление и е повдигнал въпроса за опцията за въвеждане на граничен надзор с Полша и други прилежащи страни.

" Германия поддържа правото на леговище ", е подчертал канцлерът. Но, че всеки, който дойде без законна причина за отбрана или е направил закононарушение, би трябвало да бъде депортиран.

" Всеки, който идва в Полша, да бъде регистриран там и да премине процедурата за леговище там, вместо визи, които по някакъв метод са били дадени против възнаграждение, задълбочавайки казуса “.

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер е декларирала, че е допустимо да бъдат въведени краткотрайни ограничения на границата с Полша и Чехия.

И Шолц, и Фезер преди този момент се опълчиха на апелите за граничен надзор, а мненията алармират, че държавното управление е насила да реагира на възходящия брой незаконни мигранти.

Според държавни данни повече от 204 000 бежанци са подали молби за леговище през първите осем месеца на тази година, което е със 77% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 г. По данни на немската полиция през първата половина на тази година на границата с Полша са арестувани над 12 000 незаконни мигранти.

Европейският съюз също по този начин проверява информация, че мигранти са влезнали в Полша с нелегално издадени работни визи, за които се твърди, че чиновници са получили подкупи. Дясното държавно управление на Полша от дълго време подлага на критика мигрантската политика на Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР