Германският канцлер Олаф Шолц потвърди солидарността на Германия с Израел

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди солидарността на Германия с Израел
Коментари Харесай

Шолц в Израел: „Не трябва да допускаме да има атака и отвън“

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери солидарността на Германия с Израел по време на визитата си в страната.

" Това е посещаване при другари в сложни времена ", съобщи Шолц по време на изказване за медиите с министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Шолц осъди " кръвожадното, грубо нахлуване от страна на Хамас ". Израел има право, обезпечено от интернационалното право, да се пази. Всяка страна е длъжна да пази своите жители. Германия усеща ужасното страдалчество и загрижеността на страната, съобщи Шолц. Сред отвлечените заложници са и германци. Затова Берлин също се пробва да посредничи за освобождението на заложниците.

Нетаняху напомни, че това е обща битка, битка на цивилизацията против варварството. Ако в този момент не се води битка с терористите от Хамас, това ще се трансформира в международен проблем. Ето за какво се нуждаем от взаимност от страна на цивилизования свят, която Израел към този момент усеща.

Канцлерът Шолц съобщи, че немското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да предотврати ескалацията на този спор. Важно е да създадем всичко, което е по силите ни, с цел да предотвратим пожар. Той категорично предизвести:

" Нито един участник не би трябвало да счита за добра концепция да нападна извън. "

За разлика от терористичната организация Хамас, Германия е загрижена и за цивилните жители в линията Газа, сподели Шолц. Целта е да се отбрани цивилното население и да се избегнат цивилни жертви. Поради това той е разговарял с Нетаняху за опцията за възстановяване на филантропичния достъп до линията Газа. Това е и повода, заради която той ще продължи да пътува за диалози с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР