Германският канцлер Олаф Шолц потвърди подкрепата си за разширяването на

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди подкрепата си за разширяването на
Коментари Харесай

Олаф Шолц потвърди пред Еди Рама подкрепата си за разширяването на ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери поддръжката си за разширението на Европейски Съюз по време на конференция с албанския министър председател Еди Рама в Берлин, оповестява уеб сайтът Екзит.

" Западните Балкани са част от европейското семейство ", съобщи Шолц, който беседва с Рама през вчерашния ден по време на посещаване на албанския министър-председател в немската столица. " Западните Балкани и тяхното присъединение към Европейски Съюз е значимо за мен ", добави канцлерът на Германия.

Двамата водачи разискаха по време на диалога си редица тематики, измежду които съветската инвазия в Украйна, интеграцията на Албания, районното съдействие и двустранните връзки сред Албания и Германия.

С войната, която стартира против Украйна, Русия по мъчителен метод сподели, че европейските постижения от последните десетилетия не могат да бъдат одобрявани за даденост, сподели Шолц. Всеки ден би трябвало да поставяме нови старания за това да живеем в намерено пространство на независимост, народна власт, господство на закона и благополучие, уточни Шолц, като акцентира значимостта на започването на процеса за присъединение към Европейски Съюз на Албания и Северна Македония колкото се може по-скоро.

Албанският министър председател съобщи в четвъртък, че Албания, чиято кандидатура за присъединение към Европейски Съюз е обвързана с тази на Северна Македония, към този момент не може да чака Скопие да позволи разногласията си със София и курсът на Тирана в тази посока ще се промени изцяло.

" Ще продължим да бъдем на линия със Северна Македония до юни, когато считаме, че двете страни би трябвало да получат зелена светлина. Ако България блокира пътя ни до юни, ще желаеме да ни разделят, тъй като е невероятно това да продължава дълго ", сподели Рама на взаимната конференция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР