Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли предложението на свой коалиционен партньор,

...
Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли предложението на свой коалиционен партньор,
Коментари Харесай

Шолц: Край! Атомната енергия е мъртъв кон в Германия

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли предлагането на собствен съдружен сътрудник, страната да резервира отворена опцията за потребление на своите затворени атомни електроцентрали, като разгласи, че атомната сила е " мъртъв кон " в Германия. Това съобщи Асошиейтед прес.

Германия затвори последните си три нуклеарни централи през април, завършвайки развой, който получи необятна политическа поддръжка след злополуката с нуклеарния реактор във Фукушима в Япония през 2011 година

С нуклеарната сила е свършено. Въпросът за нуклеарната сила в Германия е мъртъв кон. Всеки, който желае да построи нови атомни електроцентрали, ще има потребност от 15 години и ще би трябвало да похарчи 15-20 милиарда евро, разясни канцлерът.

Олаф Шолц бе безапелационен че нуклеарните централи са затворена страница. Според него всеки диалог за обновяване на потреблението на атомна сила би означавал създаване на нови електроцентрали.

По думите му бъдещите потребности на най-голямата стопанска система в Европаще бъдат посрещнати посредством разширение на потреблението на възобновими източници като вятърна и слънчева сила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР