Германският канцлер Олаф Шолц е готов да разреши доставка на

...
Германският канцлер Олаф Шолц е готов да разреши доставка на
Коментари Харесай

Германия ще даде танкове на Украйна, ако и САЩ дадат

Германският канцлер Олаф Шолц е подготвен да позволи доставка на бойни танкове " Леопард "  на Украйна, в случай че преди този момент Съединени американски щати дават тежки танкове " Ейбрамс ", написа в. " Зюддойче цайтунг ", цитиран от Българска телеграфна агенция. 

В телефонен диалог на Шолц с американския президент Джо Байдън станало ясно, че Съединени американски щати още се двоумят.

Позовавайки се на държавни източници, вестник " Билд " също оповестява за това изискване, сложено от Шолц. Според изданието немският канцлер желае Европа и Съединени американски щати дружно да доставят танкове на Украйна, с цел да не може Кремъл да разцепи НАТО.

Останалите страни, които разполагат с танкове " Леопард ", като да вземем за пример Полша, не могат да ги дават на Украйна без позволение от Германия, която ги създава.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден пред участниците в Световния стопански конгрес в Давос, че западните съдружници би трябвало по-бързо да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна защита, с цел да се отнеме на Русия опцията да прави набези, предадоха международните организации.

В речта си на форума, която произнесе по видеоконферентна връзка, украинският президент упрекна Москва в експорт на гнет.  " Тиранията напредва по-бързо от демокрациите ", сподели той. " Затова мобилизацията на света би трябвало да е по-бърза от идната военна готовност на нашия общ зложелател. Доставката на западни танкове би трябвало да изпревари идната инвазия на съветските танкове. А доставката на системи за противовъздушна защита би трябвало да изпревари идната ракетна офанзива на Русия ", добави той.

Утре в американската база в Рамщайн ще се състои поредна среща на министрите на защитата на западни страни, на която ще се разисква по-нататъшната помощ за Украйна и най-много даването на танкове " Леопард ". На тази среща Германия ще бъде показана от новия министър на защитата Борис Писториус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР