Германският канцлер Антгела Меркел заяви, че напълно ваксинираните ще могат

...
Германският канцлер Антгела Меркел заяви, че напълно ваксинираните ще могат
Коментари Харесай

Меркел: Напълно ваксинираните британците ще могат да пътуват без карантина до Германия



Германският канцлер Антгела Меркел съобщи, че изцяло имунизираните ще могат да пътуват в най-скоро време от Обединеното кралство до Германия без да се самоиозилират при идване. Това стана ясно след среща с английския министър председател Борис Джонсън.

Ангела Меркел дойде на малко посещаване във Англия, като в центъра на вниманието са опциите за пътешестване в чужбина на фона на пандемията.

Немските управляващи към този момент постановиха условие на британците, било то имунизирани или не, да се самоизолират за 14 дни при идване в Германия.

След диалозите с Борис Джонсън през днешния ден Ангела Меркел съобщи, че страната й непрекъснато преразглежда рестриктивните мерки за пътувания и сега е доста загрижена от разновидността на ковид Делта, който доста бързо се популяризира в Германия.

Тя обаче чака в най-скоро време за британците с две дози ваксина да отпадне карантинирането. Това е забележителна смяна в тона на Меркел, която предходната седмица изиска от останалите страни от Европейски Съюз да последват образеца на Германия като наложат по-строги ограничавания на британците.

Меркел и Джонсън разискаха също так търговски въпроси и връзките след Брекзит.

Междувременно Джонсън успокои милиони британци, които се тревожат, че няма да бъдат позволени в Европейски Съюз, тъй като Европейската организация по медикаментите не признава избрани ваксини. По-рано бе обявено, че 5 милиона британци не дават отговор на изискванията на организацията, тъй като са имунизирани с създадена в Индия ваксина на " АстраЗенека ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР