Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще поднови усилията си

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще поднови усилията си
Коментари Харесай

Меркел отива в Китай идната седмица

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще възобнови напъните си да притегли Китай като съдружник на свободната търговия. Тя ще бъде на посещаване в Пекин, където ще има среща с президента Си Дзинпин, съобщи Инвестор.бг. като цитира Bloomberg.
Това ще бъде първото пътешестване на Меркел до втората по величина стопанска система в света след началото на нейния четвърти мандат през март. Въпреки че Европа и Китай имат търкане по редица въпроси - от капиталовата взаимност до човешките права, те имат обща причина да отхвърлят заканите за митата на американския президент Доналд Тръмп против двете страни.
“Китай и Германия са ангажирани с разпоредбите на Световната комерсиална организация, само че също по този начин ще обсъдим взаимния достъп до търговията и интелектуалната благосъстоятелност ”, разяснява Меркел.
Тя ще се срещне със Си и други китайски водачи на 24 май. След това ще посети и Шънджън за обиколка на няколко места, в това число на заводите на Siemens AG. Балансът на връзките с Китай постоянно е бил значим за Меркел, изключително откакто страната изпревари Съединени американски щати като максимален търговски сътрудник на Германия през 2016 година Същевременно Съединени американски щати и Германия се нуждаят една от друга, с цел да сдържат възходящото политическо и икономическо въздействие на азиатската страна, разяснява организацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР