Германският канцлер Ангела Меркел ще представи днес визията си за

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще представи днес визията си за
Коментари Харесай

Меркел говори за бъдещето на Европа пред Европарламента

Германският канцлер Ангела Меркел ще показа през днешния ден визията си за бъдещето на Европа пред Европейският парламент в Страсбург.

На днешното съвещание евродепутатите ще разискват още усилването на контрола над износа на оръжия и ще гласоподават резолюция за гарантиране на правата на малцинствата.

Меркел ще разиска бъдещето на европейския план с евродепутатите и в наличието на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при при засилени ограничения за сигурност и голям журналистически интерес.

Участието на Меркел в пленарната зала съответства с решението ѝ да се отдръпна от политиката, а огромният въпрос след последния ѝ четвърти мандат като канцлер е дали новата страница за Германия значи нова страница и за Европейския съюз, както и каква ще бъде ориста на нерешените въпроси в общността, измежду които е миграцията.

Евродепутатите ще разискват усилването на контрола над износа на оръжия и санкционирането на членките на Европейски Съюз, които не съблюдават общите правила.

Наскоро Германия прикани и други държави-членки на Европейски Съюз да последват образеца за прекъсване на износа на оръжие за Саудитска Арабия поради убийството на журналиста Джамал Хашоги, а гласуването на резолюцията се чака на следващия ден.

Евродепутатите ще гласоподават и за правила в целия Европейски Съюз, които да подсигуряват правата на малцинствата, както и за ограничения против страните с дискриминационни практики. С резолюцията те ще призоват Европейската комисия да стартира работа по инструкция, засягаща минималните стандарти за малцинствата в Евросъюза. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР