Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Турция идния месец, за

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Турция идния месец, за
Коментари Харесай

Меркел отива при Ердоган, за да опази мигрантското споразумение

Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Турция идния месец, с цел да изиска от президента Реджеп Ердоган да опази мигрантското съглашение с Европейски Съюз. Това оповестява в. " Зюддойче цайтунг ", представен от " Ройтерс ".

В неделя Ердоган заплаши Европа с рецесия като през 2015 година, когато пристигнаха над 1 млн. бежанци и мигранти. Според президента страната няма да може да се оправи с нова вълна хора, които може да побягнат, в случай че подкрепяният от Русия режим на Башар Асад не спре насилието в провинция Идлиб. Между Европейски Съюз и Анкара работи съглашение, съгласно което сирийците остават в Турция в подмяна на финансова помощ.

Кадри на интернационалните медии демонстрираха конвои от бягащи сирийци. Според " Ройтерс " вътрешно разселените от Идлиб са потърсили заслон в гранични региони, останали под турски надзор след интервенциите " Щитът на Ефрат " (2016 г.) и " Маслинова клонка " (2019 г.) в северозападната част на страната.

Президентът съобщи, че е неизбежно Европа да бъде изправена пред условия като тези от рецесията от 2015 година, в случай че не помогне да спре насилието в Идлиб. " Негативният резултат от този напън, който изпитваме, ще бъде почувстван от всички европейски страни, като се стартира с Гърция ", предизвести турският президент.

Турски публични представители настояват, че Турция е подслонила близо пет милиона бежанци, от които 3.7 милиона сирийци, избягали от спора, раздиращ страната им от 2011 година Данните мъчно могат да се потвърдят към днешна дата - публично страната спря да приема сирийци, а по-рано тази година разгласи, че няколкостотин хиляди от тях са се върнали в родината си, в територии под контрола на турски сили или подкрепяни от тях бойци.

Ердоган е заявявал, че желае и поддръжка от Европа за така наречен безвредна зона в Северна Турция, където да бъдат върнати сирийци, защото в противоположен случай би се принудил да " отвори портите " за нова мигрантска вълна към Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР