Германският канцлер Ангела Меркел ще открие утре видеоконферентната среща на

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще открие утре видеоконферентната среща на
Коментари Харесай

Видеоконферентна среща на върха на инициативата "Берлински процес"

Германският канцлер Ангела Меркел ще открие на следващия ден видеоконферентната среща на върха на самодейността " Берлински развой ", която ще е отдадена на тематиката: " Седем години от началото на Берлинския развой: доближаване на района - достижения, сегашни и бъдещи цели ".

В пленарната сесия ще взе участие и българският министър-председател Стефан Янев , който се чака да подчертава на европейската вероятност като основен мотор за трансформацията в Западните Балкани и на подписаните предходната година в София Декларации за създаване на районен вътрешен пазар и Декларацията за Зелен дневен ред за Западните Балкани.

Берлинският развой за Западните Балкани е районна самодейност, стартирана от канцлера на Германия Ангела Меркел през август 2014 г, а участници в нея са страните от Западните Балкани.

Германия като ръководител на самодейността тази година слага акцент върху отчитане на постигнатото през миналите 7 години и на осъществяването на набелязаните за района цели и цели за приобщаването му към европейските правила и стандарти, както и по линия на построяването на общ районен пазар и подсилване на разговора и районното съдействие в Западните Балкани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР