Германският канцлер Ангела Меркел повтори призива към всички страни да

...
Германският канцлер Ангела Меркел повтори призива към всички страни да
Коментари Харесай

Меркел: Всички страни да спазват ядреното споразумение

Германският канцлер Ангела Меркел повтори апела към всички страни да съблюдават нуклеарната договорка с Иран, макар решението на Иран да ускори работата по обогатяване на уран и дейностите на Съединени американски щати да наложат стопански наказания, предава Reuters.

По силата на договорката, подписана през 2015 година, известна като Съвместен изчерпателен проект за деяние, Иран се контракти с Китай, Франция, Германия, Русия, Обединеното кралство и Съединени американски щати да ограничи нуклеарната си стратегия, предава " Фокус ".

„ Съгласихме се, че би трябвало да създадем всичко, с цел да запазим договорката. Германия е уверена, че Иран не би трябвало да придобива или да разполага с нуклеарни оръжия “, съобщи Меркел по време на конференция с съветския президент Владимир Путин в Москва.

„ Поради това ние ще продължим да използваме всички дипломатически средства, с цел да поддържаме това съглашение, което, несъмнено, не е идеално, само че това е съглашение и включва задължения за всички страни “, сподели Меркел.

За разлика от Съединени американски щати, които постановиха нови стопански наказания против Иран, европейските страни дадоха на Техеран повече време, с цел да избегнат разпространяване на нуклеарно оръжие, а не да се стартира развой, който да докара до наново налагане на наказания от Съединени американски щати. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР