Германският канцлер Ангела Меркел подчерта днес своя ангажимент за чувствително

...
Германският канцлер Ангела Меркел подчерта днес своя ангажимент за чувствително
Коментари Харесай

Меркел: Дължим добро оборудване на многото войници, които ни пазят

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира през днешния ден своя ангажимент за сензитивно повишение на разноските на страната си за защита, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че Меркел обаче е оставила открит въпроса дали Германия ще извърши задачите на НАТО - деликатна тематика преди срещата на върха на Алианса другата седмица.

" Ние изискуем на многото бойци, които ни пазят в сигурност, положително съоръжение ", съобщи немският канцлер в седмичното си радиообръщение.

Меркел удостовери уговорката на страните от НАТО да покачат до 2024 година своите разноски за защита до 2 % от брутния си вътрешен артикул (БВП), съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж разкритикува съдружниците и по-специално Германия, че не са изпълнили тази цел, отбелязва ДПА.

Германското държавно управление планува да увеличи бюджета на страната за защита до 42,9 милиарда евро през 2019 година (увеличение от 4 милиарда евро по отношение на миналата година), което ще се равнява на 1,31 % от Брутният вътрешен продукт.

" Нуждаем се от НАТО през 21-и век и като гаранция за нашата сигурност, и като трансатлантически съюз ", съобщи Меркел, визирайки Съединените щати.

Тръмп заплаши с последствия, в случай че съдружниците не покачат разноските си за защита до целевото ниво от 2 %, в това число с вероятно отдръпване на Съединени американски щати от Алианса. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР