Германският канцлер Ангела Меркел обеща подкрепата на Берлин за усилията

...
Германският канцлер Ангела Меркел обеща подкрепата на Берлин за усилията
Коментари Харесай

Меркел иска да помага на Италия за миграционната криза

Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание поддръжката на Берлин за напъните на Италия да се оправи с потока от мигранти, съобщи ДПА, представена от БНР. Тя сподели това на среща с италианския министър председател Джузепе Конте при първото му посещаване в Германия след встъпването му в служба.

Меркел повдигна въпроса за справяне с бежанския проблем в Северна Африка, изключително в Либия, и уточни, че е належащо съдействие с организации за бежанците, като Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Преди диалозите си с Меркел, Конте съобщи, че Европейският съюз би трябвало да промени вероятността си и прикани блока към повече взаимност при разпределянето на тежестта на миграцията.

И двамата водачи приканиха молбите за леговище да бъдат обработвани преди мигрантите да пресекат Средиземно море, или в родните им страни, или в тези, през които минават.

Според италианския в. " Република " се чака Меркел да разиска с Конте проект за увеличение на броя на чиновниците на европейската брегова защита от 2000 на 10 000, с цел да могат да се грижат за морските граници, да записват мигранти и да обработват молби за леговище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР