Германският канцлер Ангела Меркел изрази подкрепа за идеята за построяване

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази подкрепа за идеята за построяване
Коментари Харесай

Меркел иска ЕС да си има собствен самолетоносач

Германският канцлер Ангела Меркел изрази поддръжка за концепцията за изграждане на общ европейски самолетоносач, който да послужи за проява на увеличаващата се роля на Брюксел като световен състезател. Това предава Анадолската организация, представена от " Фокус ".
На взаимна конференция с латвийския министър председател Крисянис Каринс, Меркел акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да усъвършенства военните си качества, само че, също по този начин, акцентира, че тези старания не са ориентирани против НАТО.
„ Разбира се, че имаме явен ангажимент към НАТО “, означи канцлерът, като добави, че желанието на Германия е „ по никакъв метод “ да не заменя НАТО, а да ускори още повече партньорството сред страните от Алианса.
Попитана за скорошното предложение на нейната Християндемократически съюз (ХДС) за изграждане на общ европейски самолетоносач, тя съобщи, че поддържа това предложение.
„ Самолетоносачът... мисля, че това е добра концепция “, съобщи Меркел и означи, че е подготвена да работи за реализацията на това предложение.
Лидерът на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер повдигна концепцията за изграждане на общ европейски самолетоносач в публикация за бъдещето на Европейски Съюз, която написа за ежеседмичника Welt am Sonntag.
„ Германия и Франция към този момент работят дружно по план за предстоящ европейски военен аероплан, а също по този начин други европейски страни са поканени да се причислят към него “, изясни немският канцлер.
„ Следващата стъпка може да е започването на алегоричен план за общ европейски самолетоносач, който да показва световната роля на Европейския съюз, като мощ, която обезпечава сигурност и мир “, добави Меркел.
Германия и Франция през януари подписаха контракт за задълбочаване на политическото, икономическото и военното съдействие между тях и показаха желанието си за основаване на Армия на Европейски Съюз, която би направила 28-членния блок мощен световен състезател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР