Германският канцлер Ангела Меркел изрази оптимизъм, че спорът за това

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази оптимизъм, че спорът за това
Коментари Харесай

Меркел: Спорът в ЕС за разпределянето на бежанците скоро ще приключи

Германският канцлер Ангела Меркел изрази оптимизъм, че разногласието за това по какъв начин да бъдат разпределени търсещите леговище в Европейски Съюз скоро ще бъде решен, откакто съдът постанови в сряда, че страните членки би трябвало да одобряват дял от бежанците, достигащи Европа, съобщи Ройтерс, представено от ДАРИК.

Пред в. " Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг ", две седмици преди изборите (на 24 септември), на които се чака да завоюва четвърти мандат, Меркел приветства правосъдното решение.

Отделно вестникът написа също, че в договарянията сред страните членки за преразпределянето стартира да се оформя компромис, който би обвързал приемането на бежанци с заплащания, идващи от Европейски Съюз.

" Огромното болшинство от страните в Европейски Съюз не бяха подали тъжба за преразпределянето и не са на мнение, че в никакъв случай не желаят да одобряват емигрант, по тази причина мисля, че има опция да реализираме преразпределяне на бежанците, което демонстрира взаимност, в не доста далечно бъдеще ", споделя Меркел в изявлението.

Съдът на Европейски Съюз отхвърли тъжби на Словакия и Унгария за наложителните квоти, въведени през 2015 година, за пренасяне на търсещи леговище от Гърция и Италия, напомня Ройтерс.

Според Меркел е значимо да се прояви взаимност в оправянето с мигрантската рецесия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР