Германският канцлер Ангела Меркел иска броят на зарядните станции за

...
Германският канцлер Ангела Меркел иска броят на зарядните станции за
Коментари Харесай

Меркел иска 1 млн. зарядни станции за електромобили до 2030 г.

Германският канцлер Ангела Меркел желае броят на зарядните станции за електрически коли в Германия да се усили фрапантно, с цел да могат потребителите по-уверено да преминат от мотор с вътрешно горене към електрически, съобщи Асошиейтед прес.



" За тази цел желаеме до 2030 година да изградим един милион зарядни станции и промишлеността ще би трябвало да взе участие в това изпитание ", съобщи Меркел в своя седмичен видеоподкаст, представена от Ройтерс.



В Германия в този момент има към 21 000 публични зарядни станции, напомня АП.



Днес канцлерката ще се срещне с ръководители на автомобилната индустрия, с които ще разиска по какъв начин да се форсира прехода към превоз с ниски нездравословни излъчвания и по какъв начин да се запазят работните места в бранша при прекосяването към произвеждане на по-екологични транспортни средства.



На срещите ще се дискутира насърчаването на други възможности на бензина и дизела, което с изключение на колите на електрически акумулатори, включва и тези, задвижвани от водородни горивни кафези. Ще се разиска концепцията страната и индустрията да си поделят разноските за дотации, които ще спомагат за привличане на купувачи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР