Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и английският

...
Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и английският
Коментари Харесай

Борисов, Меркел и Макрон: Ше намерим решение за превозвачите

Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и британският министър председател Тереза Мей пристигнаха пешком в НДК на срещата на върха. Българският министър председател Бойко Борисов ги посрещна.

" Искам да благодаря на Борисов за прелестната организация, която имаше тук нощес. Занимахме се с иранското съглашение. Всички в Европейски Съюз са на мнение, че то не е съвършенно, само че би трябвало да останем в него ", сподели Меркел.

" Имаме взаимна позиция по връзките със Съединени американски щати. Как би трябвало да отвърнем реципрочно на рестриктивните мерки, които се слагат пред нас. Днес ще се занимаем с тематиките за Западните Балкани ", съобщи немският канцлер.

" Няма нещо, което да не съм обяснил, и чакам да намерим решение ". Така министър председателят Борисов разяснява тематиката с превозвачите и добави, че френският президент Макрон също е заречен, като се прибере, да работи по въпроса с специалистите на немския канцлер Меркел. " Това, че всички схващат какъв брой са значими Западните Балкани е добър знак. Тук са и Вучич, и Тачи. Бърнабич ще бъде тук, с цел да продължим всеки един разговор ", сподели още Борисов пред публицисти.

По въпроса за разногласието за името на Македония министър председателят съобщи, че " всички знаем, че колкото по-малко се разяснява въпроса, толкоз по-бързо има опция да се реши той ".

" Ако имаме опция без държавна гаранция, защото сме си научили урока със наложителното изкупуване на ток, тогава сядаме и приказваме. В 15.00 часа ще отговоря на тези въпроси, че канцлерът чака ", сподели още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР