Ако набирането на средства, което според запознати ще направи така,

...
Ако набирането на средства, което според запознати ще направи така,
Коментари Харесай

Приходите на Алтман от OpenAI може да достигнат $10 млрд

Ако набирането на средства, което съгласно осведомени ще направи по този начин, че OpenAI да коства $150 млрд, и Алтман вземе 7% дял, благосъстоянието му може да се усили с повече от $10 млрд, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Това би го направило един от най-богатите хора в света.

Не се знае доста за проектите, които към момента се разискват, в това число и точния размер и конструкция на вероятния дял на Алтман и дали той в действителност ще се реализира. 

Въпреки високата оценка, компанията губи основни водачи. В сряда основният софтуерен шеф Мира Мурати разгласи, че напуща компанията, „ с цел да си обезпечи време и пространство за личните си проучвания “, в същия ден основният теоретичен шеф Боб МакГрю сподели, че е „ време за отмора “. Тяхното овакантяване следва някогашния основен академик Иля Сутскевер и откривателят Джон Шулман – и двамата съоснователи на компанията. Друг член на основателния екип на OpenAI, президентът Грег Брокман, сподели, че ще си вземе отпуск преди края на годината.

Приблизителната стойност на евентуалните 7% дял на Алтман от 10 милиарда $ допуска, че оценката на OpenAI от 150 милиарда $ – в случай че кръгът завърши – съставлява единствено общата стойност на неговите акции и не включва никакви задължения, които компанията може да има. Очаква се също по този начин, че Алтман ще получи капитал под формата на акции, а не варианти или разновидности, и без никакви ограничавания върху правата на благосъстоятелност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР