Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Оттеглянето на САЩ от иранската ядрена сделка подкопава доверието в световния ред

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила съобщи, че едностранното отдръпване на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение подкопава доверието в международния ред, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада на католически конгрес в немския град Мюнстер Меркел призна, че нуклеарното съглашение "със сигурност не е идеално " и че има още доста други мотиви за безпокойствие с Иран, акцентирайки като образец балистичната ракетна стратегия на Техеран, връзките му с Израел и дейностите му в Сирия, добавя ТАСС.

"Въпреки това, мисля, че не е вярно да се анулира едностранно едно съглашение, контрактувано и утвърдено единомислещо в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това подкопава доверието в интернационалния ред ", акцентира Меркел.

Напомняйки и за решението на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, Меркел сподели: "Ако ние постоянно споделяме, че не харесваме нещата и че не можем да реализираме нов интернационален ред, всеки ще си прави, каквото си изиска, което е неприятна вест за света ".

Меркел дефинира решението на Съединени американски щати за евакуиране от иранската нуклеарна договорка като "повод за безпокойствие и страдание ", съобщи ДПА.

Германската канцлерка обаче акцентира, че решението на Съединени американски щати не слага под въпрос трансатлантическите връзки и съдействие, отбелязва Ройтерс. Тя добави, че опциите да се избави нуклеарното съглашение без Съединени американски щати би трябвало да бъдат разисквани с Иран.

В изявлението си в Мюнстер Меркел удостовери привързаността на Германия към интернационалното съдействие, като съобщи: "Ние избираме един по-силен мултилатерализъм ". Тя добави, че страната й ще пази и ще работи за подсилване на мултилатерализма и напомни, че това е най-неотложна задача повече от по всяко време било, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР