Германският кабинет одобри повишаването на националната минимална заплата с още

...
Германският кабинет одобри повишаването на националната минимална заплата с още
Коментари Харесай

Най-голямата европейска икономика повишава минималната заплата до €9,35 на час

Германският кабинет утвърди повишението на националната минимална заплата с още 35 цента до €9,19 тутакси от началото на идната година и до €9,35 от 2020 година - ход, който може да увеличи вътрешното ползване в най-голямата европейска стопанска система, предава Reuters.

Повишението, препоръчано от комисия през юни, е третото в границите на ръководството на канцлера Ангела Меркел. През 2015 година тя бе нараснала до €8,50, а през 2017 година - до €8,84.Промяната ще засегне към два милиона души. По данни на Федералното статистическо бюро към 1,4 милиона получават минимална заплата към април м.г. и други 800 000 получава по-малко.

Реалните заплати в Германия порастват и спомагателните средства в джобовете на потребителите, дружно с рекордно високата претовареност и ниските разноски по заемите, оказват помощ за растеж на разноските на семействата, които се трансфораха с основен мотор на растежа.

Министърът на финансите Олаф Шолц от левия сътрудник в ръководството упорства за минимална заплата от €12 на час.

В началото на 2018 година минималните заплати в Европейски Съюз са по-високи единствено в Люксембург, Франция, Холандия и Белгия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР