Германският автомобилен производител Volkswagen планира да съкрати около 30 хиляди

...
Германският автомобилен производител Volkswagen планира да съкрати около 30 хиляди
Коментари Харесай

Volkswagen възнамерява да съкрати около 30 хиляди работни места

Германският авто производител Volkswagen възнамерява да редуцира към 30 хиляди работни места като част от стратегия за реорганизиране на производството и прекосяване към всеобщо произвеждане на електрически транспортни средства. Това съобщи генералният шеф на Volkswagen Херберт Диес по време на съвещание на надзорния съвет на автомобилния тръст, заяви вестник Handelsblatt, представен от.

По думите й, прехвърлянето на производството към производството на електрически транспортни средства може да сложи под въпрос ориста на всяка четвърта позиция на главната марка Volkswagen. Понастоящем във Volkswagen работят над 600 000 души допълнително от 100 заводи по целия свят. В допълнение към главната марка Volkswagen, концернът създава модели на Audi, Skoda, Seat и Porsche. В момента автопроизводителят се стреми изцяло да премине към производството на електрически транспортни средства и да застане наедно с американската компания Tesla.

В същото време се показва, че някои предприятия на Volkswagen, по-специално заводите в Цвикау (федерална провинция Саксония) и Брюксел, " към този момент са осъвременени за нова епоха ". Компаниите в Хановер (Долна Саксония) и Емден (Долна Саксония) последователно минават към производството на електрически транспортни средства. Основният цех на автомобилния производител във Волфсбург (федерална провинция Долна Саксония) към този момент е изключен от процеса.

Участниците в срещата, написа вестникът, отхвърлиха да разясняват този въпрос. Говорителят на Volkswagen също не навлезе в детайлности, само че означи, че " няма подозрение, че е належащо да се направи заводът във Волфсбург конкурентоспособен с оглед появяването на нови участници на пазара ". Следващото съвещание на Надзорния съвет на Volkswagen ще се организира на 12 ноември.

Германският авто производител Volkswagen възнамерява да приключи производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене (ICE) в Европа до 2035 година Освен това до 2030 година в Европа компанията има намерение да усили каузи на електрическите транспортни средства в общите продажби до 70%.

Volkswagen разгласи през март, че възнамерява да сътвори мрежа от шест заводи за акумулатори за електрически транспортни средства в Европа до 2030 година Очаква се предприятията да създават акумулатори с общ потенциал от 240 GWh годишно. Първите две централи ще работят в Шелефтео (Швеция) и Залцгитер (Германия), употребявайки възобновими енергийни източници. Производството в завода в Швеция би трябвало да стартира през 2023 година, а в Германия през 2025 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР