Германският автомобилен производител Daimler съобщи, че доброволно изтегля 3 милиона

...
Германският автомобилен производител Daimler съобщи, че доброволно изтегля 3 милиона
Коментари Харесай

Заради Дизелгейт: Производителят на Mercedes изтегля 3 милиона коли в Европа

Германският авто производител Daimler заяви, че непринудено изтегля 3 милиона дизелови автомобила в цяла Европа в опит да понижи нездравословните излъчвания, написа Independent.

Компанията, която има марките Mercedes и Smart, съобщи, че нейният директорски съвет е одобрил ограничения за понижаване на замърсяването, в това число вложения в размер на 220 милиона евро за актуализация и усъвършенстване на дизелови мотори на Mercedes-Benz по пътищата в района.

" Общественият спор за дизеловите мотори основава неустановеност изключително за нашите клиенти. Затова взехме решение въвеждане на спомагателни ограничения за усмиряване на водачите на дизелови коли и за подсилване на доверието в дизеловите технологии ", сподели ръководителят на борда на шефовете и шеф на Mercedes-Benz Дитер Цетше.

Изпълнението на ограниченията ще стартира през идващите седмици. Поради огромния брой транспортни средства актуализациите ще продължат " за по-дълъг интервал от време ", разясняват от компанията.

Производителите на коли по целия свят са изключително чувствителни по отношение на нездравословните излъчвания, откакто Volkswagen през септември 2015 година призна, че е конфигурирала манипулиращи устройства на 11 милиона дизелови автомобила, продадени в международен мащаб сред 2008 и 2015 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР