Германския канцлер Ангела Меркел произнесе реч пред Бундестага, след Срещата

...
Германския канцлер Ангела Меркел произнесе реч пред Бундестага, след Срещата
Коментари Харесай

Меркел: Начинът, по който се справим с мигрантите ще определи пътя на Европа

Германския канцлер Ангела Меркел произнесе тирада пред Бундестага, след Срещата на върха на Евросъюза за миграцията.

Канцлерът изясни, че общоевропейското решение на бежанската рецесия включва съглашения с страните от Африка и поддръжка за Либийската бреговата защита, която би трябвало да спре притока на мигранти.

„ Моето твърдо разбиране и твърдото разбиране на доста други е, че методът, по който се оправим с казуса с мигрантите, ще дефинира дали Европа ще устои. Тъй като това е много сложен въпрос е доста значимо да имаме такова споразумение” , съобщи Меркел.

Ден, откакто ръководещата коалиция се резервира, Меркел отбрани пред депутатите концепцията си за директни центрове, за претендентите за леговище по границата с Австрия.

DPA: Меркел и Зеехофер се схванаха за бежанците

Мигрантите разклатиха ли стабилността на немското държавно управление

Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха за миграцията

По-рано през днешния ден немският канцлер съобщи, че няма заплаха за стабилността на съдружното й държавно управление.

"Не мога да обещая, че няма да има повече разногласия за това и по други въпроси, тъй като такова нещо е всекидневно, когато държавното управление включва три партии ". Така в ефира на телевизия А Ер Де Меркел отговори на въпроса дали обединението й ще изкара цялостен четиригодишен мандат.

"Този път това бе тежък спор по тематика, която е и доста прочувствена. Но твърдо чакам и ще направя каквото зависи от мен да подсигурявам, че ще си свършим управническата работа добре и то освен в този момент, само че и през идните години ", безапелационна бе тя.

Погледът на Меркел се насочи и към Съединени американски щати, където тя предизвести американския президент Доналд Тръмп да не разгърне комерсиална война, откакто Вашингтон заплаши, че ще наложи прецизни мита за колите от Европейския съюз.

И двете страни към този момент се намират в "търговски спор " след решението на Тръмп да удържа наказателните мита върху вноса на стомана и алуминий, сподели Меркел, добавяйки, че "заслужава да бъде предотвратено този спор да стане същинска война ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР