Мъж, осъден за изнасилване и убийство на седемгодишно момиче през

...
Мъж, осъден за изнасилване и убийство на седемгодишно момиче през
Коментари Харесай

Екзекутираха американец, осъден за убийството на 7-годишно момиченце

Мъж, наказан за обезчестяване и ликвидиране на седемгодишно момиче през 1984 година, беше екзекутиран посредством смъртоносна инжекция, оповестиха представители на управляващите в американския щат Оклахома.

66-годишният Ричард Роджем е разгласен за мъртъв в 10:16 ч. локално време, се споделя в изказване на Министерството на поправките, което го прави втория екзекутиран тази година в централния американски щат.

Мъжът е наказан на гибел, откакто е приет за отговорен за убийството през юли 1984 година на седемгодишната Лейла Къмингс, която е негова доведена щерка от някогашната му брачна половинка . Престъплението е осъществено два месеца след развода.

 
The family of 7-year-old Layla Cummings has been counting down the days until her ex-stepfather, Richard Rojem Jr., is executed for murdering her in 1984.
— The News-Press (@TheNewsPress)
Момиченцето е отвлечено късно през нощта сред 6 и 7 юли, до момента в който майка ѝ е била на работа , а тялото ѝ е открито на идната заран в полето.

Съдебният доктор свидетелства, че по тялото ѝ има следи от обезчестяване и че е умряла от голям брой прободни рани в региона на шията.

Майката на Лейла, Минди Къмингс, която е участвала на изтезанието, разгласи в изказване: „ Днес бележи последната глава на справедливостта “.

„ Днес, когато наближава следващата годишнина от ужасяващата гибел на Лейла на 7 юли, ние я помним, почитаме и я държим вечно в сърцата си като сладкото  7-годишно дете, което беше. Той не заслужаваше нищо по-малко от днешното дефинитивно правораздаване за дивите, безчовечен и мъчителни актове на страдалчество, които аргументи на детето ми, преди да постави завършек на живота й “, съобщи почернената майка.

Разследващите откриват чаша за бира с пръстов отпечатък на Роджем пред дома на Къмингс, а при претърсването на къщата му е открит употребен презерватив със същата опаковка като този, открит в полето до тялото на момичето.

Тогава 26-годишният Роджем към този момент е излежавал присъда в пандиза за голям брой полови закононарушения. В допълнение към смъртната присъда за ликвидиране той е наказан на голям брой присъди от по 1000 години затвор за похищение и обезчестяване.

През целия развой на обжалване, траял десетилетия, той поддържа невинността си . „ Не съм отвлякъл Лейла.  Не съм изнасилил Лейла.  И не съм умъртвил Лейла “, твърдеше наказаният на гибел пред Съвета за опрощение и предварително освобождение.

 
The Oklahoma execution chamber, where Richard Norman Rojem, Jr. will take his final breath tomorrow morning for the murder of Layla Dawn Cummings
— Yellin’ Helen (@ProDPNurse45)
За своята последна вечеря Роджем си е поръчал дребна пица Цезар, осем пакетчета сол, осем пакетчета натрошен червен пипер, бутилка джинджифилова бира, две чаши за ванилов сладолед и огромна чаша от стиропор, осведомиха от департамента на пандизите в Оклахома.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР