Германските власти въвеждат по-строги проверки за центровете за тестване за

...
Германските власти въвеждат по-строги проверки за центровете за тестване за
Коментари Харесай

Подозрения за измами в местата за тестване на коронавирус в Германия

Германските управляващи вкарват по-строги инспекции за центровете за тестване за ковид на фона на опасения, че някои частни такива обекти, на които страната заплаща за всеки тест, раздуват действителния брой направени проучвания, съобщи ДПА, като се базира на проекти на здравното министерство, за които е научила.

Операторите на сходни центрове, каквито с бърза скорост никнат из цялата страна, в това число в питейни заведения, кафенета и на други места, ще бъде подложени на по-стриктен надзор и ще могат да вземат по-малко пари на тест в бъдеще, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подозренията за едри измами се породиха след следствия, съгласно които на някои места за бързи проби са вземани пари за повече проучвания, в сравнение с хора фактически са влезнали да се тестват на съответното място.

За следствието оповестиха първо публичните радиа Ве Де Ер и Ен Де Ер и вестник " Зюддойче цайтунг ".

Двама мъже бяха задържани по съмнение в комерсиална машинация, заяви в петък прокуратурата в Бохум.

Операторите на центровете за тестване ще могат да вземат единствено по 8 евро за осъществяване на бързия тест, а не по 15 евро за снабдители на медицински услуги и по 12 евро за снабдители на други услуги, както беше до момента.

При състояние че в този момент тестванията са по-евтини, те ще могат да таксуват с закрепена ставка от 3 евро, а не до 6 евро.

Държавните и локалните управляващи наред с другите ограничения също по този начин ще правят инспекции на място, с цел да се подсигурява, че стандартите се съблюдават и центровете за тестване са надеждни.

Освен това всички снабдители на услугата тестване ще би трябвало да се свържат с мобилното приложение за предупреждаване за ковид, с цел да може резултатите да излизат и там.

Министерството съобщи, че без почти 15 000 места за тестване, където обществеността може да се изследва гратис, актуалните смекчавания на ограниченията против ковид, които са свързани и с тестването на популацията и се актуализират всекидневно, не биха били вероятни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР