Германските власти съобщиха в събота, че са получили сигнал, че

...
Германските власти съобщиха в събота, че са получили сигнал, че
Коментари Харесай

Германия получила сигнал за подготвяно нападение срещу Кьолнската катедрала

Германските управляващи оповестиха в събота, че са получили сигнал, че терористична формация е възнамерявала нахлуване против Кьолнската катедрала в околните дни, заяви ДПА. Конкретно сигналът се отнасял за новогодишната нощ, само че още през вчерашния ден службите са претърсили катедралата с кучета и са сложили наблюдаване и защита.

Властите не дадоха повече детайлности по сигнала, който са получили, само че споделиха, че полицията в немския град ще предприеме специфични защитни ограничения.

" Билд " заяви, че публични лица в Германия, Австрия и Испания са получили известия, че ислямисти са подготвили няколко офанзиви в Европа по празниците.

Като вероятни цели на ислямистката клетка в обявата на " Билд " са посочени Рождественските литургии в Кьолн, Виена и Мадрид. Германският ежедневник оповестява за няколко ареста в австрийската столица и един в Германия.

Властите в Кьолн предложиха на посетителите да заобикалят да носят чанти или да идват прекомерно рано за литургия в църквата.

Полицията във Виена не удостоверява за задържан. Излезе обаче със известие, че ускорява наблюдението изключително към църкви по време на религиозни събития и на коледните базари в столицата и огромните градове на страната. Полицията приканва жителите да носят със себе си документ за идентичност.

" Терористични фактори в Европа приканват за офанзиви против християнски събития, изключително към 24 декември. Поради настоящата оценка на риска... и непрестанно покачващото се ниво на терористична паника като цяло в Австрия има нараснал риск по време на Рождественските празници ", бе обявено от Дирекцията на държавната полиция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР