Германските власти съобщиха, че полицията е върнала близо 5000 души

...
Германските власти съобщиха, че полицията е върнала близо 5000 души
Коментари Харесай

Германия върна 5000 на границата заради опасения от COVID-варианти

Германските управляващи оповестиха, че полицията е върнала близо 5000 души на границите на страната с Чехия и с австрийската провинция Тирол, откогато през вчерашния ден бе въведен по-строг граничен надзор, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия вкара гранични инспекции, с цел да забави разпространяването на английския вид на ковид от Чехия и на южноафриканския вид от Тирол. Страната наложи рестрикции за влизане на немски жители и непрекъснато пребиваващи в Германия, водачи на камиони, превози средства и медицински личен състав, както и някои други категории жители, в това число пресичащи границата служащи, заети в " редовно значими браншове ". Всички те би трябвало да показват негативен тест за COVID-19.

Говорителят на вътрешното министерство Стив Алтер съобщи, че до тази заран федералната полиция е проверила близо 10 000 души и е върнала към 5000 от тях.

Граничните инспекции предизвикаха остри рецензии от страна на Австрия.

Говорителят на немския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, отбрани ограниченията, въведени от Германия. Той съобщи, че " немското държавно управление е трябвало да предприеме дейности " с цел да предотврати бързото разпространяване на по-заразните разновидности на ковид.

Зайберт добави по време на постоянната си конференция, че граничните инспекции, свързани с пандемията, са единствено краткотрайни, и че " връщането към естественото положение е в полза на всички ", отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР