Германските власти са заинтересовани от притока на висококвалифицирани нигерийски мигранти,

...
Германските власти са заинтересовани от притока на висококвалифицирани нигерийски мигранти,
Коментари Харесай

Шолц обяви желание на Германия да приема квалифицирани мигранти от Нигерия

Германските управляващи са заинтригувани от притока на висококвалифицирани нигерийски мигранти, които да работят в страната. Това оповестява нигерийският вестник Vanguard, базирайки се на изказване на немския канцлер Олаф Шолц, който е на обиколка в Западна Африка. „ В Германия има потребност от надарени хора, които желаят да работят в тази страна тъкмо като другите мигранти “, сподели той, отговаряйки на въпрос за миграционната политика на Германия.

По-рано беше обявено, че немските управляващи може да депортират 12 хиляди нигерийци, които не са получили леговище в Европейски Съюз. В коментар на актуалната обстановка, Шолц сподели, че съдействието по въпросите на миграцията ще бъде значим аспект в връзките сред двете страни. На 29 октомври ръководителят на Германия дойде на публично посещаване в столицата на Нигерия Абуджа. По време на пътуването си до Западна Африка той възнамерява да посети и Гана

Междувременно Лиза Бадум, член на фракцията Съюз 90/Зелените в Бундестага, остро разкритикува изказванията на немския канцлер Олаф Шолц за интереса на Германия да разшири доставките на газ от Нигерия. „ Фактът, че Шолц желае от фирмите и държавните управления да усилят вложенията в стандартни енергийни източници в международния юг, е скандал и опонира на нашите интернационалните отговорности “, сподели пред ДПА Бадум, който е член на парламентарната комисия по енергетика и запазване на климата. „ Не можем да си позволим да останем бездействащи, когато канцлерът е деен, когато става дума за нови обичайни енергийни източници, само че стои със скръстени ръце, когато става въпрос за прехода от замърсен природен газ към възобновими източници “, аргументира се депутатът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР