Германските власти очакват нарастване на мигрантския поток в страната през

...
Германските власти очакват нарастване на мигрантския поток в страната през
Коментари Харесай

Защо Германия очаква скоро нова бежанска вълна?

Германските управляващи чакат повишаване на мигрантския поток в страната през оставащите месеци до края на годината. Това оповестява в. Welt am Sontag, базирайки се на изчерпателен отчет на Единния център за разбори и развиване на тактиката за битка с незаконната миграция (GASIM), представен от news.bg.

Според отчета няколко са факторите, които предвещават увеличение на търсещите леговище в Германия, в това число и на незаконните мигранти.

На първо място в последните месеци се усилва бежанският поток към Европа през Средиземно море, а Италия е достигнала лимита на опциите си за приемане на бежанци. Друг фактор е стягането на миграционната политика на скандинавските страни.

Данните на немската полиция за противопоставяне на опитите за незаконно прекосяване на границата за юли месец също сочат повече случаи на предотвратени опити за незаконно прекосяване на границата.

В отчета са отбелязва, че в последно време се усилват случаите на секване на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 извършители, които по този метод са се пробвали да попаднат в Бавария, а единствено през юли са регистрирани 174 случая.

Освен това специалистите припомнят, че съдейки по опита от предходни години през втората половина на годината в Германия постоянно са дошли повече претенденти за леговище в сравнение с през първата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР