Германските търговци на дребно приключиха първата половина на 2022 г.

...
Германските търговци на дребно приключиха първата половина на 2022 г.
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в Германия отбелязаха най-големият годишен спад от близо 30 години насам

Германските търговци на дребно завършиха първата половина на 2022 година с най-резкия спад на продажбите на годишна база от близо три десетилетия до момента, Инфлацията, войната в Украйна и пандемията от ковид са в основата на спада. Това излиза наяве от данни на Федералната статистическа работа.

Продажбите на дребно през юни са намалели с 8,8% в съпоставяне със същия месец на предходната година - това е най-големият спад от началото на статистиката през 1994 година Според анализатори на Reuters следва спад от 8%.

Продажбите на дребно ненадейно се намалиха спрямо предходния месец: през юни те падат с 1,6% в действително изражение по отношение на прогнозите на анализаторите за растеж от 0,2% в изследване на Reuters.

Продажбите на дребно на храни означават спад от 1,6% спрямо предходния месец, което се дължи на по-високите цени на питателните артикули и нарастването на продажбите в заведенията за хранене съгласно Федералната статистическа работа.

Междувременно инфлацията в Германия може да надвиши 10% до края на тази година, в случай че доставките на газ от Русия бъдат прекъснати изцяло, съобщи ръководителят на " Дойче банк " Кристиан Севинг пред " Франкфуртер Алгемайне цайтунг ".

Ако се спрат доставките, това би оказало доста въздействие върху икономическия напредък на Германия " и следователно страната несъмнено ще тръгне към криза ". Ако доставките не бъдат спрени, то равнището на инфлация от ще е към 8%.

Ръководителят на Дойче банк предизвести, че най-големите премеждия предстоят. " Ако месечните разноски надвишават приходите, хората ще използват по-малко и ситуацията в Германия ще се утежни още повече ", предизвести Кристиан Севинг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР