Германските прокурори са повдигнали обвинения на шести заподозрян в крайно

...
Германските прокурори са повдигнали обвинения на шести заподозрян в крайно
Коментари Харесай

Шести заподозрян е обвинен в отвличането на министъра на здравеопазването в Германия

Германските прокурори са повдигнали обвинявания на шести обвинен в извънредно десен скрит план за похищение на министъра на опазването на здравето и събаряне на държавното управление в символ на митинг против рестриктивните мерки на COVID-19 съобщи Агенция Франс Прес.

61-годишният мъж е упрекнат в " подготовка на предателско начинание и участие в терористична организация ", се споделя в изказване на прокуратурата във Франкфурт.

Групата е възнамерявала да нанесе удари по няколко елементи на енергийната мрежа, с цел да предизвика " общонационално спиране на електрозахранването с дълготрайност няколко седмици ", което би осигурило прикритие за опит за прелом, обявиха проверяващите.

Предполагаемите заговорници са възнамерявали да отвлекат министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах " под дулото на оръжие ", като освен това вероятно да убият бодигардовете му.

По време на коронавирусната пандемия едни от най-яростните съперници на антивирусните ограничения на държавното управление бяха извънредно десни деятели, които отхвърлят демократичните институции на Германия.

Лаутербах се е трансформирал в омразна фигура за тази група поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията, в това число условието за носене на маски на лицето на публични места, което той е разпоредил.

" Отвличането на почитан чиновник на федералното държавно управление е имало за цел да показва решителността и опциите на групата ", обявиха прокурорите.

За последния обвинен се споделя, че е " взел участие в срещи на групата и е работил по конкретизирането на проектите ".

Твърди се, че мъжът е декларирал подготвеност да взе участие в отвличането на Лаутербах, обявиха прокурорите. Той също по този начин предложил гаража си в региона южно от Франкфурт на ръководителите на групата като склад за оръжие, обявиха проверяващите.

Старшият съзаклятник бил задържан през април 2022 година, а оръжията - два автомата АК-47 и четири револвера Глок - по този начин и не били подадени.

Новият обвинен също по този начин предложил да " отплава " за Русия след планувания прелом " като член на делегация, която да договаря за " съюз " с съветските държавни органи и да се достави с военно съоръжение ", обявиха прокурорите.

Петима други членове на групата са изправени пред съда в Кобленц през май 2023 г. Според проверяващите групата е възнамерявала да размени държавното управление с властническа система " по модела на конституцията на Германската империя от 1871 година ".

Убеждението, че немското държавно управление е нелегитимно, е настоящо измежду членовете на крайнодясното придвижване Reichsbuerger (Граждани на Райха), което притегля от ден на ден почитатели.

Организаторите на различен хипотетичен извънредно десен скрит план за събаряне на държавното управление бяха задържани при обиски в края на 2022 година

Процесът против обвинения началник, аристократа и предприемач принц Хайнрих XIII Ройс, ще стартира във Франкфурт през май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР