Германските правоохранителни органи са задържали четирима души, които са планирали

...
Германските правоохранителни органи са задържали четирима души, които са планирали
Коментари Харесай

В Германия е ужас! Вчера терор, днес евакуация и предотвратена кървава сеч по време на маратона

Германските правоохранителни органи са задържали четирима души, които са възнамерявали терористичен акт по време на днешния полумаратон в Берлин. Това оповестява вестник „ Велт “. 

Спецчастите на полицията са арестували четирима души, възнамерявали да извършат набези с хладни оръжия против участниците в спортното събитие и хората, пристигнали да го следят. Според изданието измежду групата задържани има лице, което е директно обвързвано с кръговете на Анис Амри – тунизиецът, който извърши терористичното нахлуване от 19 декември 2016 година против коледния базар във федералната немска столица. Жилището на един от четиримата е било претърсено от правоохранителните органи малко преди нападението на „ Брайтшайдплатц “, оповестява Блиц.

Източник на редакцията разкрива, че главният обвинен по случая е разполагал с два ножа, с които е възнамерявал да извърши нападението. Лицето е било под наблюдаване на способените органи. Други детайлности обаче все още не се оповестяват.

Припомняме, че 12 души починаха в първата огромна ислямистка офанзива в Германия от декември 2016 година Други гости на коледния пазар бяха съществено ранени. Тунизиецът Анис Амри съумя да избяга, без да бъде разпознат. За няколко дни той съумя да прекоси съвсем половин Европа. На 23 декември той бе убит от италианската полиция покрай Милано. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР