Германските християндемократи са против пълното блокиране на вноса на руски

...
Германските християндемократи са против пълното блокиране на вноса на руски
Коментари Харесай

Консервативната опозиция в Германия е против спирането на вноса на руски газ и петрол

Германските християндемократи са срещу цялостното блокиране на вноса на съветски газ и нефт и поддържат запазването на културните връзки с Русия макар войната в Украйна, съобщи водачът им Фридрих Мерц, представен от Българска телеграфна агенция.

" В момента не обмисляме увеличение на глобите във връзка с енергийните доставки от Русия ", съобщи Мерц след съвещание на управлението на Християндемократическия съюз (ХДС).

Дискусията в партията, която господства в политиката на Германия от десетилетия, само че сега е в съпротива, продължава, сподели Мерц. " Ако тази война продължи, в случай че жестокостите, осъществявани против цивилното население, продължат, ние сме отворени към концепцията, че ще би трябвало да използваме и тези средства ", сподели той.

ХДС също по този начин не поддържа скъсването на културните връзки с Русия, като водачите на ХДС са единомислещи, че не всички мостове би трябвало да бъдат изгорени, сподели Мерц. " Искаме да останем в контакт с хората на културата, които желаят да продължат да работят с нас, когато това е допустимо ", сподели той.

" Русия не е наш зложелател. Там има деспотично държавно управление, незаконен режим, който в този момент води тази нападателна война ", сподели той, само че акцентира, че ХДС прави разлика сред държавното управление и популацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР