Германските градове тази година започнаха да въвеждат забрани за движение

...
Германските градове тази година започнаха да въвеждат забрани за движение
Коментари Харесай

Дизели и стари коли са персона нон грата в европейски градове

Германските градове тази година започнаха да вкарват забрани за придвижване на дизелови коли в избрани региони като мярка против замърсяването на въздуха. Редица европейски столици употребяват разнообразни тактики, с цел да подобрят качеството на въздуха и да понижат замърсяването от автомобилния трафик, оповестява ДПА.

Париж

Френската столица има доста строги правила по въпроса за замърсяването на въздуха, само че следващата година наредбите ще станат още по-строги. В момента всички коли би трябвало да имат еко-стикери, съгласно които са в действие характерни ограничавания. През деня придвижването на дизелови коли с първа регистрация през 2001 година, както и на бензинови модели, създадени преди 1998 година, е неразрешено в избрани зони. Догодина придвижването на по-старите коли ще бъде изцяло неразрешено в необятния регион на Париж и по-точно в региона, заобиколен от автомагистрала А86, която разделя града от предградията. Новите разпореждания ще влязат в действие в средата на 2019 година.

Париж също по този начин строи паркинги отвън градския център, с цел да насърчи повече хора да изпозлват публичния превоз. Кметът Ан Идалго има и по-дългосрочни проекти. Според нея историческият център на града би трябвало да бъде трансфорат в пешеходна зона. Тя ще включва главните туристически забележителности като катедралата " Нотр Дам ", центъра " Помпиду ", Лувъра и островите Ил дьо ла Сите и Ил Сен Луи.

Рим

Столицата на Италия също има ясни правила за шофирането в центъра, въпреки те да не са свързани с излъчванията от колите. За шофиране в града е нужни особено позволение, а позволение се издава единствено на жителите, които платят избрана такса.

Други елементи на Италия вкараха строги правила за дизеловите коли. Северните райони на страната постановиха ограничения за дизелите през зимния сезон - от октомври до края на март - които обгърнаха спомагателни 1,1 милиона автомобила, съгласно в. " Соле вентикуатро оре ". Разпоредбите включват възбрана за придвижване през работните дни от седмицата на по-стари дизелови коли със стандарт за излъчвания отработени газове под Евро-3.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР