Германски учени смятат, че са успели да установят причината за

...
Германски учени смятат, че са успели да установят причината за
Коментари Харесай

Откриха връзка между тромбозите и тези 2 ваксини

Германски учени считат, че са съумели да открият повода за пораждане на случаи на тромбоза след потребление на ваксини от британско-шведската компания AstraZeneca и американската Johnson & Johnson (J&J), оповестява в. Financial Times, съобщи организация " Фокус ".

Според Ролф Маршалек, професор от университета Йохан Волфганг Гьоте във Франкфурт, който учи заболяването от март, тя е обвързвана с аденовирусни вектори, които доставят „ генетични указания “ за SARS-CoV-2 в тялото. Попадайки в клетъчното ядро, избрани елементи от протеиновия шип се разцепват, създавайки мутантни версии, които съгласно специалистите не могат да се свържат с клетъчната мембрана, където се прави имунизационният развой. Според изводите на Маршалек, мутиралите протеини влизат в организма през клетките и образуват тромбози при един човек на 100 хиляди. „ Когато тези вирусни гени са в ядрото, те могат да основат някои проблеми “, съобщи ученият пред авторитетното английско издание.

По негово мнение казусът може да бъде решен, в случай че разработчиците на ваксини могат да трансформират последователността на гените, кодиращи протеиновия шип, с цел да предотвратят разцепването му. Johnson & Johnson към този момент са се свързали с лабораторията на Маршалек с молба за съвет и обмислят да поправят имунизацията, с цел да предотвратят разцепването, осведоми ученият. „ [J&J] в този момент се пробва да усъвършенства имунизацията “, сподели той. Германският откривател даде получените данни на Института Пол Ерлих в Ланген и на консултативния орган на страната за имунизация и имунизация.

Няколко учени към този момент обявиха, че теорията на Маршалек е единствено една от многото и че са нужни повече доказателства, с цел да потвърдят неговите догатки. „ Няма доказателства, показващи причинно-следствена връзка “, сподели професорът по трансфузионна медицина от университета в Бон, Йоханес Олденбург. „ Това към момента е догадка, която би трябвало да бъде доказана от пробни данни “. В началото на април се появиха известия за образуването на кръвни съсиреци във вените при някои пациенти, имунизирани с AstraZeneca и по-късно с имунизациите на Johnson & Johnson. Ваксинацията с първото лекарство беше спряна в някои страни по света, по-късно регулаторът на Европейски Съюз внесе появяването на съсиреците в листата на редките странични резултати. Властите на Съединени американски щати предложиха прекъсване на използването на имунизацията на Johnson&Johnson, откакто специалистите взеха решение, че тромбозата е необичаен имунен отговор на аденовирусния вектор, употребен от имунизацията. В резултат на това компанията спря доставките за Европейски Съюз и учените започнаха да изследват в детайли страничните резултати, свързани с всички типове ваксини. През май бяха регистрирани няколко случая на формиране на кръвни съсиреци и смъртни случаи от тях на територията на Република Кипър, където се употребява имунизацията AstraZeneca.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР