Германски товарен кораб със 79 мигранти на борда получи разрешение

...
Германски товарен кораб със 79 мигранти на борда получи разрешение
Коментари Харесай

Германски товарен кораб, спасил 79 мигранти, получи разрешение да акостира в Сицилия

Германски товарен транспортен съд със 79 мигранти на борда получи позволение да отплава към Сицилия. Там мигрантите ще слязат от плавателния съд и ще бъдат сложени под двуседмична карантина поради ковид, съобщи ДПА.

" Имаме позволение от управляващите. Корабът плава към Сицилия ", съобщи пред ДПА Тис Клингенберг, притежателят на компанията за морски транспорти, притежаваща кораба.
Плавателният съд, който се споделя " Марина ", чакаше инструкции от бреговата защита какво да прави, откакто в края на предходната седмица бе пренасочен да избави 79-те мигранти край крайбрежията на Малта.

Говорител на вътрешното министерство в Рим удостовери, че на " Марина " е позволено да дебаркира в Италия. След това мигрантите ще се наложи да изкарат 14-дневна карантина.

Според компанията за морски транспорти " Клингенберг ", която е от Шлезвиг-Холщайн, Германия, товарният транспортен съд плавал от Тунис за Малта, когато в неделя малтийските управляващи му наредили да взе участие в избавителна интервенция.

След това дни наред чакал да бъде пренасочен към някое пристанище . Според притежателя обстановката на борда е извънредно тежка.

Италия и Малта оповестиха пристанищата си за " небезопасни " за времето на рецесията с COVID-19 , което значи, че към този момент не се разрешава слизане на мигранти в тях, незабавно откакто са избавени в намерено море.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР