Германски снайперисти създадоха самоделни чадъри срещу Путин“, съобщава вестник BILD.Кореспондентът

...
Германски снайперисти създадоха самоделни чадъри срещу Путин“, съобщава вестник BILD.Кореспондентът
Коментари Харесай

Новото тайно оръжие на Бундесвера срещу Русия

Германски снайперисти сътвориха самоделни " чадъри против Путин “, оповестява вестник BILD.

Кореспондентът на изданието Себастиан Пренгел е посети учението на НАТО Steadfast Defender покрай град Алта в Северна Норвегия. В тях взе участие 23-та планинска стрелкова бригада на Бундесвера. По думите на военните там на полесражение през днешния ден позициите на съперника се пресмятат благодарение на термовизионни камери. И в случай че снайперист се скрие зад подобен чадър, той няма да бъде открит.

Войниците се оплакват, че сами си вършат такива чадъри, без да разчитат на доставки от Министерството на защитата. От Бундесвера обаче разясняват пред BILD, че снайперистите " постоянно имат висока степен на специализация и персонализиране на персоналното съоръжение “ и че " персоналният принос към оборудването са израз на мотивацията и творчеството на боеца “.

Военен специалист с военен опит в Украйна разяснява пред BILD, че в Европа към този момент има " две профилирани текстилни компании в региона на термичния камуфлаж и антитермична обработка на текстил, които също работят с съвременни логаритми за камуфлаж “. Според него самата униформа на снайперистите би трябвало да е от подобен плат, че да не се постанова да се крият зад чадър. Той означи, че войната в Украйна е ускорила развиването на разследващи дронове, които могат да откриват врага, заобикаляйки всеки чадър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР