Германски прокурори съобщиха в сряда, че разследват кой разпространява фалшиви

...
Германски прокурори съобщиха в сряда, че разследват кой разпространява фалшиви
Коментари Харесай

Фалшиви писма инструктират германци да не гласуват в неделя

Германски прокурори оповестиха в сряда, че проверяват кой популяризира подправени писма от името на изборните секции, в които се споделя, че няма потребност да се върви до урните, тъй като политическите им желания към този момент са избрани.

Десетки милиони германци с право на глас са призовани в неделя да изберат парламент, който съвсем несъмнено ще даде четвърти следващ мандат на канцлера Ангела Меркел.

Писмата са със знака на федералната изборна комисия, заради което изпращачът им може да бъде преследван за подправяне, обясниха от прокуратурата във Висбаден. " Би било изненадващо някой да се върже на този трик и все пак е притеснително ", сподели представител на комисията.

Медиите свързаха незабавно писмата с смешка в немско онлайн сатирично списание, съгласно която на измислени гласоподаватели било обявено, че гласът им автоматизирано ще бъде подаден за избрана партия въз основата на държанието им в интернет и потреблението на кредитните им карти. В действителните подправени писма написа, че гласовете отиват за " Партията на християните, последващи наставленията на Библията ", както и за " Коалиция за минимална заплата ".

Въпреки това държавни представители и експерти по сигурност наблюдават от месеци насам за възможни опити за интервенция в политическия развой и изборите на 24 септември след обвинявания за съветска интервенция в Съединени американски щати и Франция.
Във вторник федералната организация за кибер сигурност BSI разгласи, че " към този момент няма индикации за нови произшествия или офанзиви, свързани с федералните избори ". Експерти бързаха да поправят пробивите в стратегиите, с които се събират и обработват изборните резултати. Други публични лица припомниха за " Ройтерс ", че огромното издание на откраднати електронни известия от щаба на Еманюел Макрон бе направено в последните дни преди президентските избори тази година.

Тайсън Баркър от немското отделение на американския институт " Аспен " споделя, че партиите са се договорили да не популяризират подправени вести и злепоставяща информация. " Има мощно единодушие по този въпрос в немската политическа класа - да не се позволи нещо такова, в случай че то се появи, да повлияе на изборните резултати. "

В компанията vote IT GmbH реагират на откритите в края на юли пропуски на нейния програмен продукт на изборите, за които бе обявено при започване на септември. Клаус Пьотч, представител на шефа на федералната изборна комисия, съобщи, че не знае какъв брой от хилядите секции употребяват такова програмно обезпечаване. Но службата ни изясни на всички, че би трябвало постоянно да обновят софтуера си, добавя той.

След изборите съвсем несъмнено депутатите ще наредят цялостна инспекция на сигурността и евентуално ще стартират промени, в това число въвеждане на обединен развой за узаконяване на всички употребявани при избори компютърни стратегии.

Германците гласоподават с хартиени бюлетини или авансово по пощата, като броенето става ръчно и резултатите се вкарват в осведомителна система. Именно в този миг има терзание за сигурността, защото преди няколко седмици нямаше сертифициран протокол за изпращане на достоверните резултати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (141)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР