Германски прокурори съобщиха в понеделник, че са претърсили дома на

...
Германски прокурори съобщиха в понеделник, че са претърсили дома на
Коментари Харесай

Германски прокурори разследват прокремълски активисти

Германски прокурори оповестиха в понеделник , че са претърсили дома на двама прокремълски деятели по съмнение, че са нарушили закон, който контролира производството и прехвърлянето на военни оръжия.

Активистите - Макс Шлунд и неговата партньорка Елена Колбасникова - проведоха голям брой манифестации, протестиращи против поддръжката на Германия за Украйна от началото на пълномащабното навлизане на Русия предходната година.

Ройтерс заяви през януари, че Шлунд и Колбасникова са дарили средства, събрани от поддръжници в Германия, на съветска армейска дивизия, воюваща в Украйна, и парите са били употребявани за закупуване на уоки-токи радиостанции, слушалки и телефони.

Германските прокурори претърсиха дома на двойката през март.

Улф Вилун , представител на прокуратурата в Кьолн, удостовери в понеделник, че акцията е осъществена по съмнения за нарушаване на Закона за надзор на военните оръжия, само че отхвърли да е обвързвана с помощта им за Донбас в Източна Украйна. Вилун отказа да разяснява повече следствието.

Законът за военните оръжия в Германия контролира производството, продажбата и прехвърлянето на оръжия, вариращи от ръчни гранати и автоматизирани пушки до бойни самолети.

Един от поддръжниците на Колбасникова и Шлунд написа в чат в Telegram в понеделник, че п олицията е " разрушила " жилището на двойката и е ранила Шлунд по време на обиска. Вилун сподели, че не знае за пострадванията на Шлунд и не може да разяснява.

Шлунд и Колбасникова не бяха открити за коментар. По-рано Колбасникова сподели, че немските управляващи " правят безвластие ", с цел да се опитат да запушат устата на политическите съперници.

Маркус Байсихт, юристът на двойката, който е взел участие в предходни манифестации на двойката, сподели пред Ройтерс, че апартаментът е бил развален по време на претърсването в понеделник и сподели, че Шлунд е останал с дребни синини и рани след нападението.
 Германският тръст Rheinmetall стартира да ремонтира танкове в Украйна
Германският тръст Rheinmetall стартира да ремонтира танкове в Украйна

Берлин се е отказал да прави ремонтна база в Полша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР