Германски журналисти са открили ново голямо гробище близо до Соледар,

...
Германски журналисти са открили ново голямо гробище близо до Соледар,
Коментари Харесай

Ново гробище изникнало близо до Соледар

Германски публицисти са разкрили ново огромно гробище покрай Соледар , откъм териториите, които владее съветската страна.

Около 200 гроба са били изкопани в окупираното от руснаците село Владимировка край градовете Соледар и Бахмут, Източна Украйна. Гробовете се появяват сред 23 февруари и 1 април 2023 г . Това оповестява немското издание RND, като се базира на сателитни фотоси.

Изданието е проучило фрагменти от дрон, за които се твърди, че са направени от украинската войска на 10 април , и ги е сравнило със сателитни фотоси от началото на годината. На половин километър от Владимировка, село с до 600 поданици преди войната, в полето против остарялото гробище, се виждат нови двеста гроба в 10 реда. Около 70 гроба са готови за заравяне, а в други 130 гроба очевидно към този момент са положени умряли.

Върху гробовете не се виждат кръстове или други опознавателни знаци .

За RND австрийският боен специалист полковник Маркус Райзнер допуска, че измежду заровените може да има наемници на ЧВК " Вагнер " , защото те постоянно нямат родственици, а след гибелта им доста постоянно телата им остават в Украйна. За разлика от починалите съветски военнослужещи, които нормално се транспортират в Русия.

Той счита, че е малко евентуално починали украинци да са заровени там. " Убитите украински бойци нормално се погребват от руснаците в огромни ями, всеобщи гробове, а не в такива самостоятелни. "

Специално за региона на Бахмут е известно, че точно " Вагнер " дава всеобщи загуби, а не постоянните съветските елементи. Сраженията при Соледар означават и значим боен пробив за съветските нападатели и заради това имат огромно алегорично значение . Да бъдат погребвани падналите в багра наоколо до мястото на последното си стълкновение е особено за руската и съветската традиция, показва още Райзнер.

Множеството гробове биха посочили в тази ситуация огромните загуби измежду руснаците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР