Германски екип от медици пристигна в Русия, за да транспортира

...
Германски екип от медици пристигна в Русия, за да транспортира
Коментари Харесай

Руските лекари не позволиха Навални да бъде транспортиран в Германия


Германски екип от медици дойде в Русия, с цел да транспортира опозиционния водач Алексей Навални до болница в Германия. Руските лекари обаче не разрешиха той да бъде откаран в чужбина поради нестабилното му положение. Навални е в кома и най-вероятно е бил токсичен с токсично вещество. Няколко страни, измежду които Франция и Германия обявиха подготвеност още през вчерашния ден да одобряват на лекуване опозиционера. Но лекарите в болничното заведение в град Омск не разрешават превозването му, най-малко към този момент.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш избрани решението на лекарите като „ опасност за живота му “. Според нея болничното заведение в Омск не разполага с задоволително техника, съобщи Франс прес.

По-рано немски аероплан с медицински екип профилиран в лекуване на пациенти в кома излетя към Русия, с цел да транспортира Навални в известната клиника " Шарите ". Германските медии оповестяват, че Берлинската болница е подготвена да одобри Навални. От екипа на опозиционера настояват, че болничното заведение в Омск няма задоволително съоръжение и това слага в по-голям риск живота на пациента. Германският канцлер Ангела Меркел разгласи нощес, че страната предлага лекуване за него.

Парите за полета и възможното лекуване на опозиционера в Германия са поети от частни лица, обявиха от непревителствена организация. Засега съветските лекари са изключили изрично ковид, инфаркт или инсулт, само че публично не се удостоверява и версията за отравяне.

От Кремъл обявиха, че са подготвени да окажат поддръжка.

Навални се почувства зле по време на полет от сибирския град Томск за Москва и след незабавно кацане бе откаран в болница, където лежи в кома. Съратниците му са уверени, че е бил токсичен, до момента в който пиел чай на летището.

Юристите на съветския Фонд за битка с корупцията, учреден от Навални, сезираха федералното разследване с молба да образува дело за опит за ликвидиране, осведоми " Труд ".

Специалистите са разкрили в организма на съветския опозиционер Алексей Навални, приет в болница през вчерашния ден в сибирския град Омск, рисково за близките вещество.

Това съобщи през днешния ден Иван Жданов, правист на учредения от Навални Фонд за битка с корупцията, като се базира на служителка в транспортната полиция, съобщи ТАСС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР