Германски депутати искат разяснения след публикуването на предполагаем запис от

...
Германски депутати искат разяснения след публикуването на предполагаем запис от
Коментари Харесай

Кремълска телевизия излъчи 30-минутен секретен запис на разговор в Бундесвера

Германски депутати желаят уточнения след публикуването на хипотетичен запис от брифинг в Бундесвера от съветска медия, в който явно се разискват въпроси от сензитивно естество, свързани с Украйна, съобщи ДПА.

" Ако това се окаже правилно, то ще бъде извънредно спорен случай ", сподели ръководителят на парламентарната комисия за контрол в Бундестага Константин декор Ноц пред немската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд, представена от Българска телеграфна агенция.

Той имаше поради 30-минутния аудиозапис, излъчен през вчерашния ден от основната редакторка на съветската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, във връзка на който немските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува по какъв начин висши офицери от военновъздушните сили на Германия разискват теоретичната опция Украйна да употребява немски крилати ракети " Таурус ".

Германското министерство на защитата в този момент проверява дали е допустимо да са били подслушани поверителни известия, заяви ДПА, като се базира на представител на ведомството.

Предполагаемото разискване в Бундесвера включва детайлности по отношение на дебатите за даване на немски ракети " Таурус " на Украйна, както и евентуално скандално изказване във връзка с други западни съдружници.

Обменът на отзиви, който се чува на аудиозаписа, визира въпроса дали крилатите ракети " Таурус " теоретично биха могли механически да имат потенциал да унищожат издигнатия от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушаване на интернационалното право.

В аудиозаписа се загатва също, че британците имат " няколко души на място " по отношение на разполагането на техните крилати ракети " Сторм шадоу ", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и английските сили оказват помощ при контрола на задачите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон незабавно отхвърли тези изказвания.

Канцлерът Олаф Шолц доста пъти е изключвал опцията за снабдяване на немски ракети " Таурус " на Украйна, макар многократните претенции от страна на Киев, с аргумента, че се притеснява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, стартирана от Кремъл през февруари 2022 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР