Германски данъчни инспектори са конфискували стоки и са запорирали сметки

...
Германски данъчни инспектори са конфискували стоки и са запорирали сметки
Коментари Харесай

Данъчните в Германия погнаха търговци на Amazon

Германски данъчни инспектори са конфискували артикули и са запорирали сметки на към 100 китайски онлайн търговци на дребно. Търговците, които продават артикули посредством Amazon в Германия, не са платили налози върху продажбите.

Разследването се води от данъчната работа в Берлин, която дава отговор за регистрацията по Данък добавена стойност на китайски търговци във федералната република, оповестява немският вестник Handelsblatt.

Amazon сподели, че търговците на дребно, употребяващи платформата й като пазар, са самостоятелни предприятия, които сами дават отговор за данъчните си отговорности.

Германският съюз на данъкоплатците разгласи през ноември, че страната губи по 1 милиарда евро годишно, защото търговците на дребно от Китай и други страни отвън Европейски Съюз, умишлено или не, не заплащат налог върху облагите си. В Германия ставката на Данък добавена стойност е 19%.

Англия разгласи в края на предходната година, че ще държи виновни онлайн пазари като eBay и Amazon, когато продавачите на техните платформи не събират и не заплащат Данък добавена стойност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР