Германската верига за търговия на дрехи и други модни артикули

...
Германската верига за търговия на дрехи и други модни артикули
Коментари Харесай

Германска верига с магазини у нас е пред фалит

Германската верига за търговия на облекла и други фешън продукти „ Пик енд Клопенбург “ (Peek & Cloppenburg) изиска пред съд в Дюселдорф отбрана от кредитори, като се обоснова с сложната пазарна обстановка, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Това граничи с фактическо оповестяване на банкрут.

От компанията оповестиха, че стъпката има за цел да форсира преструктурирането, което към този момент е почнало. На този стадий магазините на сдружението остават отворени и не се възнамерява затварянето им, показват от „ Пик енд Клопенбург “.

Искането за отбрана има за цел да разреши на компанията да развие по-бързо промените, които е почнала, под надзора на назначен от съда краткотраен админ, споделят от компанията.

До стъпката се е стигнало след сериозен спад на продажбите по време на пандемията през 2020 година и 2021 година „ Получихме сериозен удар “, който ни нанесе загуби за стотици милиони, споделя Щефен Шулер, който оглавява компанията от юни 2022 година По думите му проблемите на компанията не престават заради войната в Украйна и нарасналите цени и лихвени проценти.

В България магазини на „ Пик енд Клопенбург “ има в съвсем всеки мол.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР