Германската Постоянна комисия по ваксинациите даде днес своята оценка за

...
Германската Постоянна комисия по ваксинациите даде днес своята оценка за
Коментари Харесай

Препаратът на AstraZeneca само за хора под 65 години: препоръката на германската комисия по ваксините

Германската Постоянна комисия по имунизациите даде през днешния ден своята оценка за имунизационния препарат на AstraZeneca против COVID-19. Комисията разгласи, че и той може да бъде употребен като ваксина против ковид, само че предлага да се ползва единствено при хора сред 18 и 64 години. " Към момента няма задоволително данни, с цел да се оцени успеваемостта на препарата при хората над 65 години ", се споделя в аргументацията на Постоянната комисия по имунизациите.

Очаква се на следващия ден, 29 януари, Европейската работа по медикаментите ЕМА да разгласи дали утвърждава препарата на AstraZeneca за приложимост в Европейски Съюз. През последните дни в няколко медии се появиха изказвания, съгласно които имунизацията на AstraZeneca " съвсем не работи при хората над 65 години ". При тази възрастова група ефикасността била едвам 8%. Фармацевтичният тръст опроверга информацията и уточни, че това е изцяло погрешно число. И немското министерство на опазването на здравето отхвърли тези изказвания.

Още през ноември 2020 стана ясно, че в процеса на клиничните проучвания на оксфордската ваксина са били позволени пропуски при дозирането, което незабавно провокира бурни рецензии на експертно равнище - не по отношение на самата ваксина, а по отношение на методиката за доклад на AstraZeneca и нейната осведомителна политика.

AstraZeneca e компанията, от която България е поръчала максимален брой ваксини - 4,5 милиона дози. Цената на тази ваксина е по-ниска, а превозът и съхранението - по-лесни. Засега позволени за прилагане в Европейски Съюз са два препрата - имунизацията на Biontech/Pfizer и тази на Moderna.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР